Senaste nytt

 

27 maj

Idag bar resan av till Sigridsholm och Ridklubben 4 ben som arrangerade hopptävlingar. Caroline och Notte deltog i L:D och L:C och hästen var i storform. Hoppade stort och fint och det ledde till seger i L:D!
I L:C blev det ett förargligt nedslag i omhoppningen, annars hade de en jättesnabb tid och fin runda och slutade på tredje plats. Nu hoppas vi att Caroline blir bra i ryggen snabbt så att de kan ge sig ut på högre höjder igen! Bilder finns i galleriet.

12 maj

Idag var det klubbtävlingar hemma på Stockholm EC. Notariat och Caroline deltog i 90 cm och de gjorde en fin felfri runda! Tyvärr inga bilder från denna tävling då kameran glömdes hemma...

29 april

Stall Borgy arrangerade hopptävlingar idag och då deltog både Caroline och Helen på Notte. Helen som genomförde sin första tävling utanför hemmaplan preseterade en fin runda i 70 cm. Grattis!
Caroline och Notte gjorde lika bra ifrån sej som vanligt och var även de felfria i 90 cm.

24 april

Notariat har fått en ny sadel! Efter mycket träning under de senaste året har han vuxit ur sin gamla (vilket i och för sig är positivt). En Rolf Stenberg blev det, utprovad och omstoppad efter Nottes rygg så den trivs han bra med!

15 april

Notariat och Camilla Nordström genomförde som planerat Bergaritten 40 km idag, och med ett strålande resultat! Notte var i storform och de var först i mål och snabbast i klassen på 13km/h. Minimiridtiden var på 3 timmar och de gick i mål på 3 timmar och 2 minuter. Ett stort grattis!

1 april

Idag startade tävlingssäsongen för Notariat med en klubbtävling i hoppning på Smedby ridklubb. Det blev två felfria och otroligt fina rundor i 60 och 80 cm och två rosetter med hem till stallet. Caroline höll sig kvar och ryggen verkar ha klarat det hela bra så snart är dom igång på riktigt igen! Bilder finns i galleriet. 

30 Mars

Notariat har nyligen fyllt år och i födelsedagspresent fick han en sprillans ny rockard! Så nu har vi tagit upp körningen på allvar igen och idag var Caroline och han ute och körde på ängen bakom stallet. Det gick alldeles lysande och nu satsar dom på att starta en distansritt i körning, nämligen 20 km på Ekenäsritten den 1 maj! Se bilder från dagens körpass under den nya länken "körning" i galleriet. 

Januari 2007

Tyvärr fick Notariats tävlingssäsong hösten-06 ett abrupt avslut då hans ryttare Caroline skadade ryggen och fick ridförbud. Än är hon inte i sadeln igen men vi hoppas att dom kan komma igång med tävlandet snart igen och ser fram emot säsongen 2007!

16-17 september- Lätt fälttävlan Waxholms Fältrittklubb

I helgen gjorde Caroline och Notariat höstens första fälttävlansstart. Det var Lätt klass för D-ponny på Waxholms Fältrittklubb. Lördagen flöt bra med hyfsade poäng i dressyren och sedan en helt felfri banhoppning. På söndagen var det sedan dags för terrängprovet. Den första halvan av banan avklarades galant, men vid vattenhindret tog tyvärr äventyret slut för den här gången. Synd på en tävling som började så bra, Notte behöver träna på vattenhinder… 

3 september- Karolinerritten 80 km

I helgen genomförde Caroline och Notariat 80 km på Karolinerritten som gick av stapeln vid Axvalla travbana utanför Skara. Notte blev godkänd i alla vet-gates och var pigg och fräsch i mål.

22 juli- Rimboritten 50 km

I helgen var det dags att sätta igång Notte efter sommarbetet, och han och Caroline genomförde utan problem 50 km tävlingsklassen på Rimboritten. Tempot höll dom dock nere pga dom extra kilona som lagts på över sommaren…


10-11 juni- Tvåa i Nordian Games 2006 

I helgen var det fälltävlan hos hemmaklubben Stockholm Equestrian Center. Man red om Nordian Games vandringspokal och tävlingen gick över två dagar, banhoppning på lördagen och dressyr och terränghoppning på söndagen. I den inledande banhoppning där hindren låg på 90 cm kom Notariat och Caroline 4:a och fick då 20 poäng att ta med sig i resten av tävlingen. I dressyren på söndagen var Notariat lite trött pga den enorma värmen, men gjorde ändå bra ifrån sig i LB:1, tyvärr ingen placering denna gång. Dagen avslutade han sedan strålande genom att vinna terränghoppningen överlägset, bara 2 tiondelar från den utsatta optimaltiden. Det gjorde att han och Caroline fick 50 poäng till sina tidigare 20 och slutade på 70 poäng. Det resulterade så i en slutlig andraplats! Stort grattis, bilder finns i galleriet.

13-15 april- Distansträningsläger på Nybygget

Under påskhelgen var det träningsläger för ungdomssatsningen i distansritt på Nybygget i Södermanlands län. Tio ekipage deltog och trimmade formen inför distanssäsongen. Tillsammans med bla Caroline Franzén, Kim Klotz och Nathalie Lövdahl-Hellström diskuterade vi mål med träning och tävling, red en distansritt på 2.5 mil med 2 "veterinärgrindar", besiktigade hästarna tillsammans med Staffan Strandberg (A-tränare i distans), finslipade dressyr med hjälp av centrerad ridning och hade roligt tillsammans. Notariat fick mycket bra omdömen och mycket beröm av alla. Helgen avslutades med en caprillitävling, där alla deltog för att testas i grundläggande dressyr och hoppning, vilken Notariat och Caroline vann efter en fin uppvisning.

9 april- Bergaritten

Första distansritten för säsongen gick på Berga. Det var Bergaritten 40km CR. Vädret var strålande och Notariat visade fin form, blev godkänd med mycket bra omdömen av veterinärerna och höll en medelhastighet på 11 km/h, vilket hade varit planen från början.  

18 mars- Säsongsstart Lurbo Ridklubb

Säsongens första tävling genomfördes idag på Lurbo Ridklubb. Det var en regional hopptävling och allt gick bra! Ett förargligt pet på ett plank förstörde dock chanserna till placering i första klassen, vilket var väldigt typiskt eftersom Notariat verkligen var på hugget och hade näst snabbaste tiden i grundomgången. Blev alltså snabbast av ekipagen med 4 fel och slutade i alla fall på plast 10 av 26.  

5 mars- Hoppträning med Allsvenskan-laget

Idag var det hoppträning tillsammans med hela allsvenska laget div 1 i Finsta Ridhus för Marcus Westergren. Träningen gick mycket bra och lovade gott inför vårens tävlingssäong!

Februari- Allsvenskan 2006

Nu har vi fått reda på att Notariat och Caroline får vara med och tävla för Roslagens Rid och Körklubb i allsvenskan Div 1 denna säsong. Dom tre omgångarna kommer gå i L:B, L:B och L:A.

6 januari 2006- Regional Hoppning Stockholms fältrittklubb

Det var tänkt att SFK:s regionala trettondagstävlingar skulle bli säsongsöppning för Notariat, men tyvärr skadade han sig på en brodd i transporten på vägen till tävlingen så det blev inga starter idag.  

1 december- Stockholm Equestrian Center

Idag flyttade Notariat till ett nytt stall, Stockholm Equestrian Center där han tills vidare kommer att stå uppstallad och finnas för betäckning. Denna anläggning ligger också i Rosersberg så det blev ingen lång och jobbig flytt, skönt!

12 november- Säsongsavslutning Sollentuna Ridklubb

Årets sista tävling gjordes hos Sollentuna Ridklubb. Det mesta gick bra, tyvärr inga placeringae den här gången, men ett hyfsat avslut på en lyckad tävlingssäsong. Väl mött nästa år igen! 

2 oktober- Örebro Hunting

Idag begav vi oss till Örebro för att delta i Örebrotraktens Ryttarförenings Hunting. Det gick mycket bra, banhoppningen blev felfri och även terrrängen gick mycket bra, med en av dom snabbaste tiderna. Några missförstånd mellan häst och ryttare gjorde att det inte räckte hela vägen till felfritt men dom kom ändå i mål efter en jättebra prestation.

25 september- Sydnärkeritten

Årets distanssäsong avslutades med Sydnärkerritten, där Notariat och Caroline svarade för en 8:e plats av 30 i T50km, med många namn ur Sverigeeliten i startlistan. Notte skötte sig som vanligt bra och visade upp dagens lägsta vilopuls och pulsade även i väldigt snabbt i alla grindar.

21 september- Notte+körning=sant!

Dagen D för inkörningen infann sig idag, då Notte spändes för rockarden för första gången. Allt gick hur bra som helst och som vanligt var Notte lika lugn och cool som han brukar. Att dra en vagn för första gången är väl inget att bli rädd för?
Bilder kommer snart på den nyblivna körhästen!

17 september- 5:a i "Butiken i stallet Cup"

Idag var det tävling hos Mälarhöjdens ryttarsällskap och allt gick bra. Notte placerade sig i "Butiken i stallet cup", där det var 40 startande i klassen, och hoppade överlag mkt fint hela dagen!

11 september- Nybliven Klubbmästare (KM) på Ridklubben 4ben!

Idag var det klubbmästerskapen i hoppning för häst och ponny på Ridklubben 4ben. Caroline och Notariat tog en övertygande seger i klassen som gick i L:C/1m, genom att vara dubbelnolla och en otroligt snabb tid i omhoppningen där Notte svängde som aldrig förr. Sedan blev det säsongsdebut i L:A, men då var både häst och ryttare trötta så det gick inte riktigt hela vägen.
Bilder finns att se i galleriet.

28 augusti

Tömkörningen fortsatte idag ute i skogen, 40 min skritt och trav! Allt gick jättebra.

27 augusti

Distansträning. Reds ca 2 mil i 15km/h tempo. Gick mkt bra, pigg och fräsh. Snart blir det start på Sydnärkeritten.

26 augusti

Idag har vi börjat köra in Notte. Tömkörning på ridbanan stod på programmet och allt gick jättebra. Han skötte sig exemplariskt som vanligt och var helt snäll och lugn hela tiden. Skritt, trav, halt, volter och serpentiner med ryttaren bakom i stället för på, tyckte han var lite konstigt, men fann sig snabbt i det. En del bilder finns att se i galleriet.

22-24 juli

I helgen har Notariat och Caroline varit på Sportcupen för araber med SM och NM klasser mm. De ställde upp i 3 klasser sammanlagt, tyvärr inga placeringar den här helgen, men ändå ett roligt tävlingsmeeting! Bilder finns i galleriet.

18 juni

Ännu en framgångsrik tävlingsdag för Notariat och Caroline. Dagens tävlingar var hos Ridklubben Rimbo Ryttare och Notte placerade sig 5:a i L:B, genom en felfri grundomgång och sedan även en bra omhoppning.

 

12 juni

Under dagens hoppträning hoppade Notariat och Caroline bana på 1.10-1.20 m vilket gick mkt bra.

 

5 Juni

Rönningeritten gick av stapeln utanför Uppsala idag, deltog Notariat och Caroline i 50 km tävlingsklass. I ösregn och blåst klarade dom banan fint och "Notte" blev godkänd i alla grindar utan anmärkningar. 

29 Maj

Idag har Notariat varit ute på hopptävling med Caroline. Vi hade tur med vädret, då det såg ut att bli regn, men solen tittade ändå fram på eftermiddagen. Det blev en lyckad tävlingsdag med en 4:e plats i L:B som resultat. Bilder finns i galleriet.

 

 

9 Maj

Notariat och Caroline har varit på träningstävling på Ridklubben 4 ben, Sigridsholm. "Notte" hoppade fint i båda klasserna och fick en rosett med sig hem. Rev ett hinder i 1 m klassen (annars helt felfri), men hoppade fint ändå!

 

5 April

Notariat  har flyttat till Rosersberg, norr om Stockholm. Här verkar han trivas bra!

Januari, slutet av månaden

Nu är årets första avkomma efter Notariat döpt (se bilden ovan), namnet blev Al Ja'bar, som betyder "den mäktige" på arabiska.

 

6/1 2005
Kvällen den 6/1 föddes det första fölet efter Notariat år 2005.
Det blev en liten fuxhingst som troligtvis kommer att växa upp till att bli en skimmel, precis som sina föräldrar. Namnet är ej ännu bestämt. Han har bläs och en vit halvstrumpa.

u. Noora ox

Uppfödare och ägare: Camilla Nordström